Zelda – fra forsømt pjusk til utstillingsstjerne

Zelda fra forsømt pjusk til premiert utstillingsdronning

Min elskede Zelda kom til meg for 11 år siden fra Solplassen Omplasseringshjem. «Avdanket» avlstispe, syk og lei av livet 8 1/2 år gammel. Men med hennes nye navn Zelda og nye liv hos meg og senere sammen med Zita og Zora fikk hun et nytt og fantastisk liv – til hun 5 år senere synes det var greit og trygt å gi slipp på oss alle. Takk Solplassen/Marianne for denne fantastiske lille damen!

Da lille Zelda kom inn i livet mitt 8 1/2 år gammel viste jeg ingen ting om hennes rase. Jeg trodde Bolognese bare hadde noe med pasta og spagetti å gjøre. Siden Zelda var «raseren» tok jeg kontakt med NKK og raseklubben, og kom inn i et miljø som jeg har vært med i siden.  Zelda deltok på sin første utstilling 9 år gammel og ble «Best in show – veteran» på første forsøk. Et år senere fortsatte hun suksessen og ble i tillegg Norsk Utstillings Champion i en alder av 10 år. I tillegg vant hun titlene Norsk veteranvinner 2014/2015, Nordisk Vetranvinner 2014/15 og Europeisk Veteranvinner 2015.Alle dommere ble grepet av Zelda og hun fikk de flotteste kritikker. Ikke bare var hun en flott representant for alderen og rasen, men de beste kritikkene gitt ut på hennes nydelig vesen og  livsglede. En dommer beskrev henne som «en hund jeg aldri vil glemme – det er noe helt spesielt i hennes vesen og en inderlig kjærlighet og klokskap i hennes øyne som berører meg dypt helt inn i det innerste på den beste måten» Selv om det nå er 6 år siden hun forlot oss, er hun i tankene mine hver dag – som en god, kjærlig og varm følelse ?

Takk Zelda for de fantastiske 5 årene vi fikk med deg, din uendelige kjærlighet og klokskap. Din fantastiske nysgjerrighet og glede over livet. Din flotte oppdragerrolle overfor Zita og Zora og andre som trengtes å strammes litt opp.

?

Din godhet og omsorg for alle du møtte uansett hvor mange bein de hadde. De gode varme pels som ga meg den beste trøst og terapi når jeg trengte det

❤️

Men mest og best av alt – takk for at du rett og slett var Zelda lille, min fantastisk venn og glede gjennom 5 år. Det var kjærlighet fra første til siste øyeblikk