Charlie

For 2 år siden fant lille Charlie sitt drømmehjem via Solplassen. Her kommer en hilsen fra den lille go´ungen og pappa’n hans i Gudbrandsdalen.

«To år sammen! Hurra for oss, nydelige, gode, skjønne Charlie! I dag er det to år siden jeg og min mor (som assistanse) la ut på en langtur for å møte, og hente lille Charlie, som var hos Mette fra Solplassen. Etter en tur der bilen min brøt sammen nord for Gardermoen, og ting ble litt satt på hodet, kom vi med god hjelp endelig frem hvor godgutten min var, og etter noen timer var vi tre på toget, på vei til Charlie´s nye hjem i Nord-Gudbrandsdalen.

Charlie var fantastisk! På Oslo S, som jeg fryktet mest, var han fantastisk. På Toget var han fantastisk. I bilen til min pappa fra stasjonen og hjem til småbruket der vi bor i dag, var han fantastisk.

Likevel hadde Charlie med seg noe bagasje, som jeg var vel vitende om at han hadde . Han var en litt engstelig, og nervøs hund. Han hadde lært seg til å forsvare seg, og han var veldig skvetten. Jeg husker godt dagen etter at vi kom hjem, to nabojenter kom gående forbi oss for å ta en snarvei hjem over jordet hos oss, noe Charlie så – og begynte å bjeffe på dem. Vi satt under den gamle låven og ventet til de hadde gått forbi, og da sluttet han. Jeg måtte også være forsiktig med å ta av og på halsbåndet hans. Han «snappet» hver gang jeg gjorde dette, for han var redd hender som tok i ham ovenfra og bak ham. Dette var bare to, av endel ting han slet med.

Jeg har lært meg gjennom hans måter hvordan han trenger å ha det i hjemmet, hvordan han trenger å ha det for å bli den trygge, skjønne, glade og kosete hunden han er i dag. For i dag er han den hunden som «kaster» seg rundt halsen til de to nabojentene når de kommer gående, stående oppreist på bakbeina, og de setter seg ned til ham og får kos og nuss så de blir helt nyvasket i ansiktet! I dag hopper han rundt i glede og setter seg godt til slik at jeg får på ham halsbåndet, eller selen.

I dag er han en hund, som når vi våkner om morgenen, kommer og legger seg oppå meg, og nusser og koser med meg før vi står opp og starter dagen vår. I dag ligger han og snorker og koser seg på stua, selv om jeg går forbi ham, eller hoster og nyser. Alt har gått så fantastisk bra, selv om det var til tider tøffe lærdommer pappa måtte gjennom. Jeg lot det gå sin naturlige gang, så godt som mulig, og lot ham få ro, kjærlighet, trygget, kos og få gjøre ting slik han ville selv, og ikke slik jeg ville han skulle gjøre dem.

I dag er Charlie godt kjent her lokalt . Alle blir glade når han hopper og spretter mot dem når vi møter dem på gåtur. Noen bare setter seg rett ned til ham og koser så de nesten ruller rundt i gresset sammen. Charlie er rett og slett helt nydelig, og jeg er så utrolig glad for at jeg fikk lov til å ta ham med hjem til gården her i Nord-Gudbrandsdalen, så vi kunne skape et skjønt liv sammen – han er go-gutten min, rett og slett!

Takk Solplassen, for det dere gjør for hunder, og dyr generelt, og for at jeg fikk sjansen til å gi denne skjønne go-klumpen et nytt, trygt hjem.» ?❤️?