Wilma er født 20. feb 2012 og er en 6 år gammel Hovawart tispe som ønsker seg et godt nytt hjem.

Wilma er leken, blid og kjærlig. Hun elsker pinner og snøballer(ute) og diverse tyggeleker og tennisballer (inne). Hun liker gjemsel og søk (etter godbiter). Hun koser seg også godt med «hjernetrim-leker». Hun er en flott familiehund som er glad i mennesker.

Wilma er vant til å være alene hjemme. Wilma er hjemme alene hver dag bortsett fra i helgene, og er da løs i stua. Hun har ikke bitt i stykker eller ødelagt noe hjemme.

Hun er vokst opp med barn og det går veldig bra. I følge eier har hun aldri reagert negativt på mennesker. Hun er kjælen og leken, og bruker kort tid på å bli kjent med nye mennesker.

Hun bor sammen med en katt som hun kommer godt overens med. Hun kan løpe etter andre katter. Regner med hun kan tilvennes ny katt i husholdning om det er en som er rolig og ikke løper av sted.

Wilma går ikke overens med alle hunder og kan utagere mot noen hunder. Hun går hovedsakelig bra sammen med hunder på sin egen størrelse. Hun går ikke godt overens med alle tisper, spesielt små tisper er det ikke alltid hun liker.

Wilma er ikke den som elsker å kjøre bil, men hopper inn i bilen på kommando. Ingen problem med bilsyke el.l., Er vant med buss, tog og båt. Er litt urolig de første minuttene, men roer seg raskt.

Howavarter er en vakthundrase og sier ifra når noen kommer med en 5-6 bjeff, men så er det stille. Ingen bjeffing utenom det. Kan trekke i båndet i begynnelsen av turen om man ikke har fokus på at hun skal gå fot. Trekker lite på hjemveien og når hun har fått «løpt fra seg» litt eller er sliten.

Wilma er fulgt opp med vaksiner, hun er chippet og registrert i NKK. Oppdretter er informert og bistår også eier med å finne et nytt hjem. Hun har ikke hatt noen skader, men hadde bukspyttkjertelbetennelse i 2017. Har gått på fettredusert kost etter det.

Hun har gått valpekurs og unghundkurs. Hun kan noen triks (sitt, stå, bli, gå fot, rull rundt, spill død), eier har bevisst unlatt å lære henne å gi labb. Hun er meget lærenem og relativt lydig, men vil ikke kalle henne veldressert.

Grunnen til at Wilma omplasseres er fordi hun det siste halvannet året har blitt uforutsigbar i møte med andre hunder, og har hatt noen episoder ift. små tisper. Det er ikke noe problem når hun er i bånd og den andre hunden er i bånd, det er bare å gå forbi og ikke hilse. Problemet for eiers del er hvis det kommer løse hunder bort til henne når hun er i bånd som de ikke får bort, da kan hun være brysk mot noen hunder (ikke alle, som sagt, mest små tisper). Hun er snill og god 99.9% av tiden men da eier bor i et nabolag med høy tetthet av hunder har det blitt vanskelig for dem å gå turer i sitt eget nabolag og ser seg derfor nødt til å omplassere henne. Hun har fått gode skussmål av atferdsspesialist/hundetrener. 

Wilma ser etter et hjem hos noen som bor i et område uten for mange andre hunder. Det er positivt om ny eier har erfaring med Hovawart eller liknende vakthundraser, og det anbefales å lese litt om rasen om man ikke kjenner den fra før.
Wilma ser aller helst etter et hjem der hun kan være eneste hunden. Gjerne noen som har mye tid til henne da hun er veldig sosial og elsker mennesker. Eventuelt kan det være et hjem med en voksen hannhund. Hun kan antakeligvis tilvennes en ny kattevenn og hun kan bo i en familie med middels til større barn. Dersom ny eier er interessert i hundesport (agility, lydighet mm) eller driver med søkshunder vil hun nok like godt å få litt mer aktivisering og sosialisering.

Wilma er til fjernomplassering via Solplassen. Dvs., at hun bor hjemme hos eier frem til hun blir omplassert. Det er eier som har ansvaret for hunden, og Solplassen hjelper eier med å finne riktig hjem til henne. Wilma befinner seg på Nesodden.

Dersom du tror du kan tilby et godt hjem til Wilma, ta kontakt med Solplassen ved å sende en epost til: Solplassenhundeomplassering@gmail.com (merk epost «Wilma»), eller kontakt Solplassens frivillig Maria tlf. 95767769 for mer informasjon. (aller helst hverdager 10-15)

Vi ønsker gjerne å vite mest mulig om deg for å kunne vurdere om du er rett hjem for Wilma.
Fortell oss om hva slags erfaring du har med hund og hvorfor du tror Wilma kan passe hos dere. Fortell os om din hverdag, jobb, bo- og familiesituasjon. Hvordan vil Wilmas nye tilværelse bli hvis hun får komme til dere?

Arkiv

  • 2018 (3)
  • 2017 (58)
  • 2016 (58)
  • 2015 (83)
  • 2014 (75)
  • 2013 (86)

Følg Oss På Facebook!

Kalender

april 2018
M T O T F L S
« feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30