Solplassendagen

Observatøren Lukas

 

 

 

 

 

Med store, spente forventninger dro mutter’n og jeg avgårde til årets Solplassendag. Været var litt sånn bob/bob, med litt duskregn i luften. Jeg gledet meg vilt til å treffe igjen alle Solplassenvofsevennene mine. Det var satt ut en portvakt som ønsket alle velkommen. Etter en stund fikk mutter’n beskjed om å holde meg borte fra porten, da jeg ble litt for entusiastisk og voldsom i min hilsing, litt sjefete kan du si. Jeg måtte jo sjekke ut hvem som kom, jeg er tross alt observatør. Det strømmet etterhvert på med hunder og mennesker, da vi hadde opptelling litt utpå ettermiddagen var det 70 tobente og 30-40 firbente tilstede. Det var visst litt vanskeligere å telle oss, da vi har litt problemer med å være i ro. Noen klarte slett ikke være i ro, flere vofser løp og løp etter hverandre, og etter baller på storjordet. Kjempegøy. Jeg, og mange med meg, holdt oss som vanlig der maten er.

Noen av oss vofsene fikk beskjed om å gå ut av kjøkkenet, da det kokte litt der en periode. Når 70 mennesker skal serveres kaffe, kaker og vafler på et lite kjøkken, og minst like mange med smålabber forsøker på det samme, da kan det fort bli for mye for noen og enhver liten vofse som ikke har glemt vaflene fra ifjor. All honør til vaffelstekerne og alle menneskene våre som hadde laget masse gode kaker og hundekjeks.

Det som overrasker hvert år er at så mange av mine artsfrender kan løpe fritt omkring blant hundegodis og vafler uten at det blir annet enn bittesmå tilløp til uenighet. Da en mann satt og delte ut vaflen sin, satt seks vofser, deriblant jeg, pent i ring rundt han og ventet på tur til å få en bit, og jeg pleier egentlig å stjele mat fra alle andre. Utrolig hvor veloppdragne vi Solplassenvofser er.

I år hadde Solplassen invitert Espen Gudim fra «Din beste venn» hundeskole til å holde et foredrag om «Kommunikasjon mellom hund og menneske» Dette kan bli interessant tenkte jeg og satt meg pent ned for å lytte, det gjorde menneskene også. Han begynte med å si «hundene deres kjeder seg». Oi – vi kjeder oss, hører dere – jeg hørte: mer tur, mer aktivitet, mer utfordringer, mindre tv, mer lek og mer godis – mye mer godis. Hovedbudskapet hans var at menneskene våre må bli flinkere til å «lytte» til oss. Vi prøver å fortelle ting hele tiden, og jeg som trodde det var jeg som skulle høre på mutter’n. Dette var en mann etter min smak. Så imorgen mutter’n da blir det bare lek og morro – og godis.

Jeg er helt sikker på at jeg også hørte ham si at Solplassenhunder får rabatt på første kurs, så folkens meld dere på kurs. Vi vofser synes det er gøy å gå på kurs, bare så dere vet det.

Utover ettermiddagen begynte de gamle faste beboerene å bli slitne av alt oppstyret, Mathew som har overtatt som gamlefar i huset, inntok Tors gamle plass under bordet, Kichi hadde funnet seg en stille krok i gangen, og Theo sin faste plass under trappen.

Mange av de flinke hundekoserne våre hadde litt av en jobb med å rydde opp etter oss, det var ikke bare vi vofsene som hadde dratt med mesteparten av gressplenen inn i huset.

Ida, som hadde stått for organiseringen av hele arrangementet fortjener en stor takk fra Solplassenhundene og familiene deres. Takk – takk – voff – voff. Til tross for litt regn, og litt mere regn i luften nesten hele dagen ble dette en fantastisk og hyggelig opplevelse for oss alle.

Jeg var temmelig utslitt jeg også da vi kom hjem, så jeg tenkte at det var ikke så nødvendig med nye utfordringer akkurat ikveld. Jeg kommer tilbake og observerer også neste år.

God natt fra Lukas!

Kake

Nærhunder

Lukas kake

Diva