Kip – ute på prøve

Fjernomplassering – hunden bor hos eier. Kip er en 4 år gammel Australian Shepherd som søker nytt hjem. Trykk her for å lese mer.

Kip er en glad, oppmerksom og leken hannhund. Han liker å jobbe, både fysisk og mentalt, men tåler også helt rolige dager. Kip er kastrert.

Kip er en 4 år gammel Australian Shepherd som søker nytt hjem.
Kip sin store utfordring er at han er høy i stress og takler nye situasjoner dårlig. Han er en typisk gjeterhund, og veldig vokal.
Han slapper godt av hjemme om han har det rolig rundt seg. Kip har veldig mye vokt, og passer på både hus og bil.
Kip er en aktiv hund som er med på alt fra joggetur, kickbike, ski, og badetur i varmt vær.
Kip kan være alene hjemme en hel arbeidsdag uten problemer. Han bor med to katter og bor fint med disse, men kan jage fremmede katter.
Liker å kjøre bil.

Han har vokst opp i rolige og landlige omgivelser og vil nok ikke tåle bymiljø noe særlig godt, på grunn av alle storessmomentene.
Han er generelt skeptisk til fremmede hunder, og reagerer aggressivt i bånd (utagerer).
Han kan imidlertid fint bli kjent med hunder hvis hann får litt tid og da går det stort sett veldig bra. Han er ikke veldig dominant, men kan «ta igjen» hvis han blir utfordret.

Kip har ved to anledninger nappet/bitt fremmede menn som kom overraskende på ham, uten at det resulterte i noe mer enn skrammer.
Det er veldig viktig at et nytt hjem er klar over Kip sin utfordringer, og har kompetanse og er villige til å jobbe videre. Det bør helst ikke være små barn,
eller mange hunder i hjemmet fra før. Han bør gis veldig tydelige rammer og en forutsigbar, men stimulerende hverdag.

Drømmehjemmet til Kip?
Par eller enslig med større/voksne barn som bor i landlige omgivelser og som kan gi Kip en forutsigbar, men givende hverdag bestående av fysisk aktivitet og noen arbeidsoppgaver, f. eks søksoppgaver.
Kip må skjermes fra en del situasjoner som involverer mye hunder eller fremmede mennesker og trenger en tydelig eier som har klare forventninger til ham.

Tidligere veterinærhistorie:
Han har fjernet to spyttkjertler i halsen, og skåret opp poten to ganger, (dette er helt i orden nå). Kip er ikke sjekket for AD/HD. Har hatt noe våteksem. Noe tannstein som bør tas på sikt. Ellers frisk og rask.

Kan dere gi Kip et godt hjem? Ta kontakt med Aina Løvmyr på telefon 928 04 336, send gjerne en mail til solplassenhunder@gmail.com og fortell om dere og hva dere kan tilby ham.