Om oss

Menneskets beste venn, firbent koseklump eller kompis – kjært barn har mange navn.

Hunder er et populært tilskudd i norske familier, men ikke alle er så heldige at de får bo hos sin første tobente flokk livet ut.

Etter 11 år i Foreningen for omplassering av dyr (FOD) fikk Marianne Øyen erfare at det var spesielt de eldre hundene som var vanskelige å omplassere. Logrende haler og sjarmerende blikk var ikke nok – de ble sittende igjen. Dette syntes Marianne var vondt å se.

Hun bestemte seg for å bruke morsarven på det som lå hjertet nærmest og det ble starten på Solplassen hundeomplassering. Stedet som ikke bare er et midlertidig hjem for hunder – det er også et hundegamlehjem for de som vil nyte livets glade dager i de rette omgivelsene.

Et paradis for de firbente
Den tidligere husmannsplassen på Vinterbro ser ut som et vanlig hjem fra utsiden, men på innsiden er alle detaljer nøye utformet med de firbente i fokus – det samme er det store uteområdet. 

På Solplassen går hundene løst og trives godt med det. De får mosjon, mat, pelsstell og mye kos. Om natten sover de i gode senger, akkurat slik som hunder gjør i andre hjem. Her får de firbente minst like mye kjærlighet som de gir, både av de fast ansatte og de frivillige.

Menneskene på gården
Grunnlegger og eier, Marianne Øyen, bor på gården og drifter stedet til daglig. Hun får god hjelp fra flere frivillige som vil gi omsorg og kjærlighet til hundene.  

Marianne har lang fartstid i bransjen fra Dyrebeskyttelsen og Foreningen for omplassering av dyr (FOD). Hun er lidenskapelig opptatt av å ta vare på de dyrene som ikke finner nye familier når de er til omplassering.  

De frivillige, eller hundekoserne som de også kalles, er alt fra studenter til pensjonister. Det de har til felles er at de ønsker å gi av sin tid til firbente som trenger litt ekstra omsorg.  

Slik driftes vi
For Marianne er Solplassen en hjertesak, det handler ikke om penger. Gården driftes derfor på frivillig basis der det som kommer inn av inntekter går direkte til hundene.