Solplassens julekalender luke nr 24

lukenr-24

Historien om Jacob Løken

Hei!

Jeg heter Jacob, og jeg er åtte måneder gammel. Da jeg var fem måneder gammel flyttet jeg inn hos Marianne og de andre hundene på Solplassen. Jeg var ganske engstelig da jeg kom til Solplassen, spesielt overfor mennesker, og derfor bjeffet jeg mye og holdt meg litt på avstand hver gang det kom besøk. Da jeg hadde vært på Solplassen i én uke, kom det tre tobeinte som jeg ikke hadde møtt før. De var litt skumle, og da de kom på besøk for andre gang tok de meg med i bilen sin, og kjørte meg vekk fra Solplassen, til mitt nye hjem på Holmen i Oslo. Det var litt skummelt å kjøre bil, og jeg peste mye. Heldigvis fikk jeg sitte på fanget hele turen hjem, og det hjalp. I begynnelsen var jeg litt redd for den yngste av dem, og spesielt hvis han hadde skiftet klær, for da kunne det være litt vanskelig å kjenne ham igjen med én gang.

Etter bare et par uker hadde jeg blitt helt trygg på alle tre. Da begynte de å la meg være helt alene i kortere perioder. Det var veldig skummelt i begynnelsen, men de sa at det var viktig at vi trente på det, og jeg lærte fort at de alltid kom tilbake, uansett hvor lenge de var borte.

14470371_10157412921005363_2887207371420667099_n

Da jeg var klar for å være alene en hel arbeidsdag, tenkte jeg at jeg måtte forhandle litt om betingelsene. De første nettene i mitt nye hjem fikk jeg sove i sengen til de to pappaene mine, men etter hvert skulle jeg liksom sove i min egen seng om natten. Jeg protesterte selvsagt, og ga tydelig beskjed om at jeg skulle sove sammen med dem, hvis de ville at jeg skulle være alene hjemme hele dagen. Jeg brukte søt valp-våpenet mitt, og heldigvis virket det umiddelbart! Nå har jeg fast plass mellom dem i sengen, og hvis den ene er borte, passer jeg på å ligge på den ledige puten.

Disse tobeinte er rare vesener. De har meldt meg på kurs for å lære en hel del rare greier som er helt unaturlig for meg. Når vi er på kurs får jeg de beste godbitene jeg vet (lammebiter med torsk utenpå), og derfor er det helt greit med disse kurskveldene, selv om det også er litt slitsomt. Jeg har fått veldig mange nye venner på kursene, både to- og firbeinte. I begynnelsen var det vanskelig å konsentrere seg en hel kurskveld, men da familien min forsto at det bare var fordi jeg ikke hadde bæsjet før kurset, ble det orden på sakene. Nå er jeg den beste på kurset på både innkalling og sitt-og-bli. Dessuten er jeg superrask, og jeg vant hundesprinten på både valpekurset og grunnkurset. Da ble hele familien stolte av meg, og de har filmet løpene og lagt dem ut på Facebook, sånn at alle kan se hvor rask jeg er.

Da jeg var på besøk hos besteforeldrene mine på Toten fikk jeg se snø for aller første gang. Det var skikkelig rart, og veldig gøy. Jeg elsker å løpe i snøen, grave snuten godt nedi og rulle rundt. Jeg håper det kommer mer snø snart! Da slipper jeg også å bade så ofte, siden jeg ikke blir så skitten i pelsen. Egentlig liker jeg å bade, men jeg bruker en shampoo med kokoslukt, og jeg er ikke en kokoshund. Når det er kaldt ute får jeg ha på favorittfrakken min, som jeg fikk av Marianne, og det synes jeg er stas!14963258_10157612643705363_7883390355205865560_n

Familien min er litt engstelige, de også (så det er ikke bare meg!), og de har satt en GPS på meg, sånn at de kan vite hvor jeg er hele tiden. Når de er på jobb, følger de med på meg gjennom et webkamera, sånn at de kan komme hjem, hvis jeg trenger det. Heldigvis har ikke det vært nødvendig, selv om jeg har forsøkt å lure dem hjem ved å spise opp en kalender, litt av veggen, og et par solbriller som smakte veldig godt. Heldigvis blir de ikke sinte på meg når jeg er litt rampete, og det synes jeg er fint.

Familien min har kjøpt mange leker til meg, men jeg synes fremdeles sokker, tøfler, hansker og andre menneskeklær er de morsomste lekene. De tar dem fra meg hver gang jeg er så heldig at jeg finner et klesplagg, så nå passer jeg på å gjemme dem godt under pledd og puter i sengen min. Av lekene de synes det er greit at jeg leker med, er kong med godbit en av favorittene. Jeg elsker å jobbe for å få ut godbiten.15219493_10157726433885363_7152979621221765072_n

Vi går også turer i skogen, og det synes jeg er veldig fint. Da får jeg gå med langline, og jeg elsker å løpe rundt familien min når vi er på tur.

Nå høres det ut som om jeg er en skikkelig aktiv krabat, og det stemmer nok ofte. Jeg er også veeeeeldig glad i å slappe av – helst liggende på ryggen i sofaen, med labbene til alle kanter. På grunn av dette har jeg fått kallenavnet grillkyllingen hjemme. Jeg liker grillkylling, så det er helt greit! Når jeg ligger i sofaen liker jeg å ha kosebamsen min, Rev, sammen med meg.

Det jeg elsker aller mest i hele verden, er derimot å leke og kose med familien min, og spesielt broren min!

Nå er det jul, og familien min har fortalt litt om hva som skal skje fremover. Jeg gleder meg skikkelig mye til julaften, for det beste jeg vet er å spise på trær og rive opp papir. Jeg har også hørt rykter om at jeg skal få ekstra god mat i julen, og at huset kommer til å være fylt av gode lukter.

God jul, alle sammen!

 

Hilsen Jacob15419782_10157842794260363_7863158376952099571_o