Solplassens Julekalender luke nr 23

lukenr-23

Pepe – en glad gutt

0

Lille Pepe ble sendt til oss som en stjerne lillejulaften 2012.

Det hadde seg slik at vår forrige hund vandret videre til hundehimmelen den 19. desember 2012 i en alder av 16,5 år. Vi skulle være hjemme den julen og plutselig ble huset så tomt uten en liten firbent tassende rundt. Jeg hadde lenge vært klar over Solplassen da vi besøkte standen deres på Dogs4All messen. Derfortok jeg kontakt via Facebooksiden og spurte om det var noen mulighet for å besøke hundene der i løpet av julehøytiden?

Den 22. desember fikk jeg en telefon fra Marianne Øien med forespørsel om vi kunne tenke oss å gjøre en god gjerning i julen – nemlig å passe en liten stakkars som ikke hadde hatt det så greit her i livet og som trengte litt ekstra oppmerksomhet da han var veldig understimulert. Vi hadde bestemt oss for å ha en liten hundepause, men å passe og glede en liten vofsegutt i 2 uker ville vi veldig gjerne!

Vi hentet Pepe på Solplassen lillejulaften og allerede på vei hjem i bilen så var det gjort – vi var helt forelsket i den lille hunden og han knyttet seg til oss med en gang. Det var jo rett og slett umulig å levere Pepe tilbake, vi elsket ham og han elsket oss helt uforbeholdent!

Så rett over nyttår reiste vi ut til Solplassen og fikk vite alle detaljer om Pepe. Han var funnet forlatt i en liten by, han bodde i fosterhjem hos en pensjonistektepar før han kom til Solplassen. Sammen med Solplassen sørget de for vaksinering og idmerking. På grunn av lite forutsigbare arbeidstider kunne ikke de overta han. Det gjorde det også veldig enkelt for oss å tegne helseforsikring på ham.

Vi oppdaget fort at Pepe er en kvikk liten tass, som hele tiden vil å øyekontakt med menneskene sine. Derfor er han også veldig enkel å lære opp til det meste. Allerede i løpet av en måned kunne han sitte, gi labb, dekke og til og med snurre rundt og danse på to ben – Pepes særegne underholdningsnummer for alle gjester som kommer på besøk til oss. Nå har han også lært seg ‘High five’!

Til å begynne med var Pepe en veldig forsiktig liten kar men etter vært som han fikk mer selvtillit har han blitt modigere og har fått god tro på seg selv. I lek med andre hunder er han en virkelig taktiker – han kan løpe fra større og raskere hunder i det han bråsnur og løper andre vei mens den andre hunden fortsatt løper i samme retning.

0-1

Nå har lille elskelige ‘senhor’Pepe vært hos oss i snart 4 år og han er en utrolig glad gutt som elsker livet og menneskene rundt seg. Han elsker å stifte bekjentskaper rundt seg, både med 2- og 4-bente. Barna i veien der vi bor er alle så begeistret for Pepe, som likner en levende liten ‘teddy’ og som er så snill og søt med alle. Naboguttene på 7 og 9 år kommer stadig vekk og ringer på døren med spørsmål om de kan få leke med Pepe – og da er det pipeleker og fange baller det gjelder. Og når Pepe har det gøy så smiler han fra øre til øre – gleden kommer rett fra hjertet! Pepe får hjertene våre til å bli mykt som smør – VI ELSKER OG FORGUDER LILLEGUTTEN VÅR!!!

En riktig gledelig jul ønskes til alle fra lille Pepe& mammaene hans, Tone & Elisabeth

0-2