Solplassens Julekalender luke nr 20

Luke nr 20

(Dina er født i april 2014 og er en blanding av Shih Zhu og Havanais. Fikk nytt hjem i mai 2015)

Dinas historie-
Jeg bodde sammen med min søster, men hun skulle bestemme alt mulig og jeg ble litt redd, så folkene mine fant ut at det var best at jeg fikk et nytt hjem. Så kom jeg til Solplassen. Der fikk jeg sove sammen med Marianne en natt. Neste dag skulle Marianne og jeg hilse på en dame. Det var mange store hunder som bjeffet masse, så jeg var veldig redd. Marianne måtte bære meg. Så la hun meg i armene på denne damen. Da måtte jeg slikke henne på nesetippen og siden har det vært oss to.

IMG_2463

Vi har blitt uadskillelige.

Hun tok meg med i en bil og vi kjørte et godt stykke, hun stoppet og så til meg noen ganger, men jeg hadde det ganske bra. Til slutt kom vi til et lite hus langt inne i skogen, hytte kalte hun det. Der var det en hundeseng. Men hva skulle jeg med en hundeseng på gulvet når det var en stor deilig sofa med tepper og puter!!! Om natten fikk jeg sove sammen med min nye mamma. Siden har vi delt seng. Det er trygt og godt og jeg vet hvor jeg har henne. Noen morgener forsover jeg meg, da må jeg skynde meg og finne henne.

IMG_2441

Vi var alene i mange uker hvor jeg lærte at andre hunder egentlig ikke var så skumle og at de kunne være morsomme å leke med og ikke minst springe med. Jeg er god til å springe veldig fort, springer fra de fleste. Vi var litt rundt på besøk og alle vi traff syntes jeg var veldig søt og snill. Yndig kalte de meg. Ikke tagg jeg mat heller – (men de visste jo ikke at jeg egentlig ikke likte mat noe særlig). Jeg opplevde og lærte masse på disse ukene. Jeg var til og med på Bjørn Sand utstilling på Kongsvinger. Men det var mye morsommere å hilse på barna som var der enn å se på bildene.

IMG_2246

Så reiste vi langt med bil og jeg fikk endelig treffe den andre mammaen min og resten av familien. Vi var mye på et sted som heter Grøtavær. Der var det flott. Masse høyt gress, som var fint å gjemme seg i. Naboens kjekke hund og jeg ble veldig gode venner. Der er det også mye sauer som jeg likte og hilse på. Men når de kom for nært ble det litt skummelt. Mammaen min var spent på hvordan jeg skulle komme meg over noe hun kalte «ferist». Vel- det var da ikke noe problem, jeg er da ikke noen sau!!!

IMG_2185

«Alle» naboene i Harstad har katter. Rene kattebyen, heldigvis finnes det noen kjekke hunder også som jeg får hilse på. Men kattene – tenk de vil slett ikke hilse på meg selv om jeg har veldig lyst å hilse, og de er dobbelt så store som meg. Men jeg får lov og komme inn til mammaen til den største katten (Simba) og leke med lekene hans. (Men da er han ute på musejakt).

IMG_2172

I Harstad fikk jeg også oppleve et sykkelløp (Artic race of Norway). Det var veldig kaldt den dagen, men jeg fikk sitte under jakka til en god venn (han har katt, men vi liker hverandre likevel) og jeg rakk såvidt å se syklistene da de raste forbi.

IMG_2225Joda livet har blitt bra. Jeg har blitt sjef. Får og gir masse kos. Får ligge på fang, men ligger slett ikke i noen hundeseng (aldri!) Jeg leker og roter. Hilser på folk og hunder. Er trygg på meg selv og andre. Jeg spiser til og med (ihvertfall av og til, og helt klart når jeg får menneskemat). Ingen kan lenger beskylde meg for at jeg ikke tigger mat. Jeg passer på folkene mine og følger alltid nøye med hvor mammaene min er.

IMG_2142

Nå skal vi snart ut og fly, det blir spennende,selv om det kanskje ikke blir så morsomt å ligge i den vesken! Men noe må man jo ofre for å få være med overalt.

God jul alle sammen.