Solplassens julekalender luke nr 14

lukenr-14Hei!
Jeg heter Nano og jeg er en snart 3 år gammel Chihuahua.

R_170411_1805

Denne jula er jul nummer 2 hos min nye familie. Her har jeg vært i 1 og et halvt år nå og mamma har sagt til meg at jeg skal være her for alltid <3 Jeg var med i julekalanderen i fjor der mamma fortalte om min bakgrunn og hvordan jeg kom til dem. Men i år ville jeg fortelle litt om hva jeg har gjort det siste året 🙂

Utpå nyåret i fjor tok mamma meg med på et introduksjonskurs i «Smeller», der lærte jeg å søke etter teposer for å få godbit. Etterhvert har jeg lært å søke etter andre ting, som f.eks menneskelukt og i flere forskjellige type baner. Det syntes jeg er veldig gøy og vi trener Smeller nesten hver uke og jeg har blitt veldig flink, om jeg får si det selv 😉

16711999_217483735322412_269388986715009243_n

I løpet av vinteren i fjor fikk jeg også vært med på skitur for første gang. Og det ble flere skiturer, den lengste skituren tror jeg varte ca. 3-4 timer inkludert pause. Mamma hadde klargjort så jeg kunne få haike i sekken, men det trengte jeg ikke. Da var alle kjempeimponerte over at lille meg kunne henge med. En ekte Skiuaua! Å frese rundt i snøen er noe av det gøyeste jeg vet om 🙂

DSC_0125 DSC_0024

Men så kom våren, og da hadde jeg jammen plutselig blitt oppmeldt på nybegynnerkurs i Agility!

Jeg syntes jo egentlig alle de rare greiene var litt skummelt i begynnelsen, men så skjønte jeg at det var godis involvert, pluss det var jo egentlig ganske artig. Så det gikk nå bedre etter hvert. Her ser du først et bilde fra første gangen jeg lærte meg å hoppe «hjulet» på nybegynnerkurs i Mai, og nå en av de siste gangene jeg hoppet «hjulet» i November.

DSC_0462 ag_46

Jeg har fått mye bedre selvtillitt til å hoppe igjennom, og nå kan mamma bare peke på hjulet og si «hopp», så hopper jeg! Men hun bør ha godbiten klar etterpå altså! 😉

I sommer fikk jeg min andre tur i telt. Da gikk vi tur i Memurubudalen og vi teltet ved Memurubu turisthytte! Det var gøy det, det ble en laang tur hele dagen gikk vi, og jeg gikk selvfølgelig hele veien selv, jeg er da en tøffing, er jeg ikke? 😉 Mamman min var i hvert fall mer sliten enn jeg var da vi kom tilbake til teltet. Men jeg sov veldig godt den natta, inni soveposen til mamma.

IMG_1809

De to kattevennene mine, Sophie og Oliver er også med meg på tur titt og ofte. Nå som det er vinter og kaldt ute er de ikke med så mye, men i hele sommer og høst har de blitt med meg på tur begge to i «hundremeterskogen» som er rett ved der vi bor.

171810_1537

Jeg har med andre ord hatt et veldig innholdsrikt år, og koser meg masse hos mamma, pappa og de to pusekattene 🙂 Nå er snøen kommet igjen og jeg bare venter på at mamma skal sette fart på rompa og få på seg skia igjen. Jeg gleder meg til å fortsette å trene både agility, lydighet og smeller til neste år, og til å oppdage nye ting og gå på tur på nye steder 🙂

r_172711_2190

Jeg håper du får en kjempefin jul og et godt nytt år!  Jeg vet i hvert fall at jeg får det godt hos min for-alltid-familie takket være Solplassen <3

Snutekosesleik fra Nano! <3