Solplassens Julekalender luke 1

Hei!

Jeg var 10 år da vi fikk Thea og da hadde jeg ønsket meg hund lenge. Mamma og pappa var derimot litt skeptiske og syns at det var litt for mye ansvar med en hund.
Vi leste om Solplassen i en artikkel i Hjemmet og vi fant ut at det bare lå 10 minutter fra oss, så vi bestemte oss for å dra og se. Akkurat da var det ingen hunder som vi tenkte kunne være noe for oss. Mamma og pappa jobber nattevakter og vi kunne derfor ikke ha en hund som bjeffet mye siden de må sove på dagen. Vi fortalt Marianne litt om hva slags hund vi ønsket oss, og hun skulle ta kontakt dersom hun fikk inn noen som passet.
Vi ville ha en omplasseringshund på grunn av at ingen av oss har hatt hund før og da tenkte vi at det er fint om den første hunden vi får allerede er stueren. Dessuten synes vi at Solplassen var et kjempebra tiltak for hunder som trenger et nytt hjem eller et sted å tilbringe sine siste år.
081
I begynnelsen av November 2008 fikk vi en telefon fra Marianne. Hun sa at hun hadde fått en hund fra Spania som hun trodde kunne være noe for oss. Jeg og mamma dro for å se og jeg ble »forelsket» med det samme. Jeg sa til mamma at om vi skulle ha hund, så skulle det være henne. På den tiden het hun Jane, men vi byttet navnet til Thea ettersom hun ikke adlød Jane. Thea er en blandingshund. Vi vet at moren var Cocker Spaniel, men ingen vet hva slags rase faren hennes var. Hun er underbitt, men det syns vi bare gjør henne enda søtere!
186
På lille julaften fikk vi Thea og jeg tror ingen av oss har angret ett sekund! Hun er absolutt alt vi kunne ønsket oss i en hund. Hun bjeffer nesten aldri, hun er kosete, leken og en skikkelig sofagris. Hun er ikke så veldig glad i andre hunder, for hun syns at de fleste er litt for skumle, men hun elsker mennesker og spesielt barn! Hun er den perfekte hund for oss og hun er en skikkelig gledesspreder.
Hun har virkelig blitt en del av familien og alle savner henne masse hvis vi er borte.
061
Vi er kjempeglad for at vi valgte å kjøpe en hund fra solplassen. Det er litt spesielt å tenke på at om ikke Thea hadde blitt sendt til Norge fra Spania så ville hun antagelig vært død nå ettersom hun ble funnet på et omplasseringssenter der hunder blir avlivet hvis ingen vil ha dem. Omplassering har vært den beste løsningen for oss og jeg tror vi ville valgt det igjen om vi skulle hatt en ny hund.
Vi har nå blitt hundekosere på solplassen og vi hjelper til der når det trengs.
God Jul og Godt Nytt år, hilsen Julianne Ofstad! 🙂