Solplassens Julekalender luke 4

Vi hadde lenge sett på nettet etter en hund og da en omplasseringshund fordi jeg hadde lest om at det var mange hunder der ute som trengte et nytt hjem av flere årsaker. Jeg må også innrømme at valpetiden visste jeg av erfaring var krevende slik at en hund som var over det stadiet var å foretrekke.  Vi hadde meldt interesse for flere hunder fra andre steder og fått avslag på alle sammen. Vi begynte å miste motet da jeg tilfeldig kom over solplassen på nettet.

Vi hadde i mange år hatt veldig lyst på hund, så da vi flyttet til en større leilighet med hage begynte prosessen. Det viste seg å være vanskelig å få til siden vi hadde kjøpt i et borettslag der det ikke var lov å anskaffe seg hund sånn uten videre.  Siden min datter har diagnosen Aspergers syndrom fikk vi legen til å skive en anbefaling om at dyr og spesielt hund er bra, siden sosialisering er en av utfordringene for mennesker med dette syndromet.

Så etter to søknader fikk vi endelig medhold. Jeg ringte Solplassen en fredag ettermiddag og ble møtt av en koselig dame i andre enden, Marianne. Vi snakket litt og ble enige om at jeg skulle ringe igjen over helgen. På mandag forteller Marianne at det er en hund som de hadde fått inn for ikke lenge siden som hun trodde ville passe oss, så søndag samme uken var vi på plass på Solplassen.  Vi ble møtt av en herlig flokk glade hunder som ville hilse på oss. Vi koste oss igjennom så godt vi kunne. Så plutselig kom det ei lita mørk » jente» som pilte under skjørtet mitt og satte seg ned 🙂

carina

Det var Carina eller Emine som vi har kalt henne. Møtet ble veldig magisk og vi kjente på en gjensidig kjemi alle tre. Vi tok med oss Emine inn i huset for å prate og bli mer kjent. Der la hun seg i fanget på min datter og mens de andre hundene fartet litt ut og inn hadde hun funnet roen sammen med oss. Marianne fortalte litt om prosessen og hvordan dette gjøres og at vi kunne få litt betenknings tid. Vi så på hverandre, min datter og jeg og smilte til hverandre.  Nei, her trengtes det ikke noen tid å miste. Dagen etter, mandag 15. juli hentet vi Emine og fikk med oss henne hjem hit til Nøtterøy.

catr

 

Emine har en fantastisk personlighet. Hun «prater» og kommer med god-lyder nesten bestandig. Hun er fortsatt skeptisk til fremmede og spesielt menn og barn, men vi merker stadig bedring og går sosialiserings turer til byen nesten hver lørdag. Vi snakker om det stadig her hjemme, hvor heldige VI var som ble valgt av Emine <3 Håper flere velger omplasseringshund fra Solplassen. Et vakkert sted med flotte dyr og ikke minst mennesker.

God jul alle sammen fra Emine, Milla Sophie og Jeanette