Solplassens Julekalender luke 24

Da vår Wheathen terrier Effie døde i oktober i fjor 16 år gammel, var vi fast bestemt på at vi ikke skulle ha noen ny hund. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at jeg ikke kunne leve helt uten hundepels og logrende haler. Jeg ble tipset av en venninne om at Solplassen kunne være stedet for meg, jeg kunne være fosterhjem, kosevenn eller rett og slett adoptere en pelsbekledd venn. Lukas (8)
Jeg sjekket med en gang ut Solplassens nettsider, kosevenn, det hørtes bra ut.Lukas (7)

Tok en tur innom siden for hunder som trengte et nytt hjem – adopsjon. Og vips der satt han og så på meg denne lurvete lille fyren som het Lukas (han fikk fort tilnavnet Lurven). Jeg skulle jo ikke egentlig ha egen hund, men jeg kunne jo be om å få treffe han. Sånn ble det, nå var vi så heldige at han var i fosterhjem hos Simen/Vicky, og Vicky bodde 5 min unna meg. Vi dro og traff han samme kveld, det var mange hunder der og to nye mennesker, så han var litt urolig. Vi avtalte at vi skulle treffes neste dag og gå en tur under roligere forhold, etterpå dro vi hjem til meg. Da var det akkurat som Lukas var kommet hjem, han sjekket ut leiligheten og så la han seg ned oppå bena mine og der lå han til han skulle gå. Vicky sa senere at det var ikke vi som valgte Lukas, det var Lukas som valgte oss.Lukas (6) En snau måned senere flyttet han inn for godt, og der har han funnet seg godt til rette i sofaen og i matfatet.

Historien som fulgte med Lukas var at han egentlig var et troll – han kunne ikke omgås andre hunder, eller barn, han ville absolutt ikke holdes eller bæres. Noe av det første han opplevde hos oss var skitur i Hemsedal, tror nok ikke han har vært på ski før, han ble i hvert fall veldig sliten. Så på hjemveien holdt vi han i armene og suste nedover, han satt der så stolt, høyt hevet over alle andre – var det denne hunden som absolutt ikke ville bæres? Hvis denne hunden er et troll er det i hvertfall et sjarmtroll han er.

Lukas (5)

Siden har historiene blitt mange, hverdagen med Lukas er aldri kjedelig, han er en meget våken og kjapp herremann. Han har blitt en stolt skipshund med egen redningsvest og det har kommet godt med, han har allerede falt vannet to ganger. Den ene gangen skulle vi inn å fylle bensin på båten og mens jeg var opptatt med det så han sitt snitt til å hilse på hunden i båten bak, det var bare det at den båten var på vei til å legge fra og da gikk det som det må gå når man har to labber på brygga og to labber om bord i en båt som er på vei ut – med et stort plask. Neste gang var det en mann han bare måtte hilse på. Lukas sto på dekk og mannen på en smal utstikker, men da Lukas hoppet ned til han var det jo ikke plass til fire labber og vips på sjøen igjen, også han som hater å bade.Lukas (4)

Noe av det første vi gjorde var å kjøpe sykkelvogn til han fordi jeg er så glad i å sykle og tenkte at med de korte bena der kommer vi nok ikke langt. Han skulle ikke sitte i noe vogn nei, han ville være med å løpe. I høst har vi syklet lange turer i marka, jeg er imponert over de små korte bena som går som trommestikker.Lukas (3)

Et av hans mindre sjarmerende trekk kom frem på fjellturer i sommer og høst, han er en racer på å fange lemen. Det er bare det at det er ikke alltid han avliver dem helt og som de dyrevenner vi er kan vi ikke gå fra halvdøde dyr, så da må vi utføre resten. Jeg håper ikke på lemenår neste sommer.Lukas (2)

Da Lukas kom til oss var han litt reservert, nå sjarmerer han alle i senk med sitt hoppende glade vesen.

Det har vært en berikelse å bli kjent med Solplassen og alle de flotte menneskene der som bruker all sin tid på hjemløse hunder. Både vi og Lukas synes det er veldig stas å komme på besøk til dette eventyrrike for hunder og deres mennesker. Venner der har vi også fått.Lukas (1)

Ved siden av de «selvfølgelige» grunnene til å adoptere i stedet for å kjøpe en valp, var det for meg, siden jeg har passert middagshøyden, viktig å få en hund som var noen år. Når jeg snakker med de som skal kjøpe ny hund når de blir pensjonister er jeg rask med å fortelle dem hvor gamle de er når hunden er 10-14 år. De går gjerne fra samtalen med adressen til Solplassen i lomma.

God jul og godt nytt år alle sammen 😀