Solplassens Julekalender luke 20

Stella (1)
Livet består av tilfeldigheter. Alt det ble Stella og meg er en tilfeldighet. I flere år hadde jeg tenkt på å skaffe meg hund. Jeg hadde ikke hatt mye erfaring med hund før Stella, men litt. Den første hunden jeg knyttet meg til da jeg var liten, var en skjønn, engelsk setter som også het Stella. Henne passet vi på en sommer for en kollega av faren min.

Stella (2) Stella (4)

Jeg har en venninne, Monica, som har en nydelig Jack Russel. Oscar. Han fikk hun gjennom fjernomplassering via Solplassen. Monica anbefalte meg Solplassen og en lørdag kjørte hun meg dit etter at jeg hadde snakket med Marianne og Silje på telefonen. Jeg hadde egentlig ingen spesielle hundepreferanser, alle hunder er fine, selv om jeg hadde kikket en del på Stella på nettet. Men da Stella kom spreng-løpende mot meg, spratt opp i fanget mitt og trykket seg mot brystet mitt før noen av de andre hundene rakk si/bjeffe «kake», smeltet jeg.

Stella (5)

Stella er nok aller mest en bodeguero, en terrier avlet fram på 1600-tallet av spanske og engelske vinhandlere. Bodegueroene jaget rotter og mus ut av vinkjelleren, eller bodegaen. Det betyr at vinen min er godt beskyttet når jeg er på jobb. Kanskje har Stella litt Jack Russel i seg. Jeg vet ikke. Men søker du på bodeguero i Google vil du se at de ligner veldig på henne. Og ser du henne sammen med en renraset Jack Russel er hun faktisk ganske forskjellig fra dem. Bodeguero kalles også for «Spanias Jack Russel».

Stella (6)

Helt fra vi ble samboere har jeg latt Stella fått bestemme fritt hvor hun vil sove og rote rundt.Stella (7)For dette er også hennes hjem. Hun har en hundeseng, og den ligger hun stort sett i, men ofte ligger hun oppå skoene mine i gangen (de er nå flattrykte). Det eneste stedet hun ikke får sove er det stedet hun aller mest vil sove, i senga mi. Men det hender at vi koser litt om morgenen og at hun ligger under dyna med ansiktet tytende fram og ser på meg mens jeg stryker skjorta.

Stella (8)

Ønsker alle en god jul og godt nytt år hilsen Børge og Stella