Solplassens Julekalender luke 19

Hei alle sammen, dette er Amina 9,5 år

311418_187527237995374_1834142460_n

Etter en helg på Solplassen, våren 2010, spurte Marianne om ikke jeg kunne tenke meg å ta til meg Amina som var på utkikk etter nytt hjem. Amina??? Jeg som skulle ha en stor, tøff hund, kunne jo ikke ta til meg Amina. Nei, denne merkelige skapningen som ikke helt klarte å innrette seg i flokken på Solplassen var ikke riktig det jeg hadde forestilt meg. Marianne ba meg tenke på det. Det var jo ikke fritt for at jeg hadde blitt berørt av Amina gjennom helgen, hun som etter å ha funnet tryggheten under trappa, plutselig kom frem og hoppet opp i fanget mitt etter et døgn, der la hun seg ned for å sove. Jeg hadde flere ganger i forkant forsøkt å nærme meg henne, uten at jeg klarte å vinne noe tillit. Vi ble kompiser etter det.

På toget tilbake til Oslo ringte jeg samboeren min og fortalte at vi har fått oss hund, Amina. Selvfølgelig var Amina vår!

Noen dager senere var jeg tilbake på Solplassen for å hente hjem Amina. Marianne bare skjønte det litt før meg, at Amina og jeg var ment for hverandre. Amina kom til oss en måned før vi ble foreldre til datteren vår, Mia. Vi var jo ganske engstelige for hvordan Amina ville reagere med en nykomling i familien. Etter å ha blitt husvarm og fått all oppmerksomhet i noen uker kommer det plutselig en «inntrenger». Men Amina viste seg å være en klok hund, snill og tålmodig. Hun vet imidlertid å si fra når hun vil være i fred.

Hun er en dame som vet å verne om familien sin, og mener selv hun er flokkens overhode. Når vi er ute og går tur, ber hun alle hun møter på sin vei om å holde seg langt unna. Besøkende bør også helst innrette seg, og ikke gjøre så mye vesen ut av seg. Da sier hun tydelig fra. Amina er glad i å gå på tur under visse forutsetninger: Det må ikke regne, og ihvertfall ikke snø. Minusgrader aksepteres ikke, og årets sommer var altfor varm.

Amina er en hund med masse personlighet. Tror kanskje hun har vært indianerhøvding i et tidligere liv, for hun trives best oppe i høyden, med oversikt over alt som skjer rundt seg. Hun kikker andre mennesker rett i øynene, og følger de nyskjerrig med blikket. En mer uttrykksfull hund tror jeg knapt finnes. Amina har 1000 ansikter, til enhver anledning. Ørene peker alle veier, alt etter hva hun tenker på. Amina er en veldig bestemt dame, men også verdens mest hengivne. Får aldri nok kos, og liker å sitte tett, tettere og enda tettere. Ikke noe er for tett…1743456_461092347325154_1226276891_n

Det har vært en lang diskusjon med Amina om hvorvidt hun skal få lov til å ligge i sengen vår om natten. Hun har selvfølgelig utsjarmert og utlistet oss til å ta sin plass der hun trives best, sammen med familien sin. Det ser ut til at hun vinner…

Amina med familie (Mette, Mia og Vidar) Ønsker med dette alle Solplassenvenner – og hunder en riktig god jul.