Solplassens Julekalender luke 13

Etter å ha vokst opp med hund, har jeg lenge hatt lyst på en egen og det måtte bli en omplasseringshund. Det er både fordi vi ville gi en voksen hund en ny sjanse og fordi vi vet hvor mye jobb det er med en valp. På Solplassen sin nettside fant jeg Yorkshire terrier blandingen Max på ca 3 år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

På bildet så han ut som et skikkelig bustetroll, men det var en nyklypt liten sjarmør som møtte meg på Solplassen. Som Mette på Solplassen poengterte gjorde Max en fantastisk jobb med å selge seg selv. Han hoppet rett opp på fanget mitt og der ble han liggende. Han lot også en av de andre hunden dele fanget med han. Etter en tur til dyrlegen for å trekke noen doble tenner ble han med oss hjem til Oslo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fortiden til Max vet vi lite om, men et røntgenbilde viser en kraftig brudd i bekkene (som har grodd) noe som kan tyde på en hard start på livet, men han er verdens snilleste mot alle mennesker han møter så det er vanskelig å tro. Max er ikke av det tøffeste slaget når det kommer til andre hunder. Mens han kan bli livredd små søte valper og prøver å gjemme seg bak meg, kan han fort finne på å kjefte litt på større han hunder hvis de kommer for nærme. Dette førte til en liten utfordring når han første gang skulle møte sine fettere (en stor labrador og en større schæfer). Heldigvis er de begge to tålmodige mot Max sin kjefting samtidig som Max fort oppdaget at han kunne løpe fra de hvis de ble for nærgående. For er det noe Max elsker så er det å løpe og spesielt etter en ball (til glede for min fotballelskende samboer). Vi jobber derfor aktivt med innkalling slik at vi en gang i nærmeste fremtid kan ha han løs i parken. Dessverre er han like sta som han er glad så det trengs litt trening på denne kanten. Til og med å rope på spansk hjelper ikke hvis han har bestemt seg for noe annetJ Men vi har allerede lykkes med å lære han ligg, bli, vent, gi lapp og å sitte bamse så det skal vi nok få til!

1157708_10153141508505078_1862147747_n

Max er også en selvstendig liten kar som trolig er vant til å greie seg på egenhånd. Den nyoppdagende gleden av oppmerksomhet tar han fult utbytte av. Han forsøker alltid å sjarmere seg ut av situasjoner der han vet at han har gjort rampestreker og lykkes i de aller fleste tilfeller. Innendørs liker han å slappe av på det mykeste stedet han finner eller aller helst sitte øverst på sofaryggen og titte ut på bylivet. Vi har flere ganger fundert på om han kanskje er halvt katt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi er veldig fornøyde med at vi fikk lov til å overta Max og han er et supert eksempel på at en omplasseringshund ikke nødvendigvis har med seg uvaner fra tidligere i livet. Max er en skikkelig gladgutt og vi er heldige som får ha han 😀

God Jul hilsen Max og Kari