pondus

Pondus er en Ungarsk Vizla på 7 år som ser etter et nytt hjem.

Ungarsk Vizla er en stående fuglehundrase. «Vizla» er ungarsk for «å søke». Vizslaen var tradisjonelt adelens jakthund i det gamle Ungarn. Den har ypperlig lukt og egner seg svært godt til søk og sporing, apporterer villig og er en god svømmer.

Hovedsaklig er Pondus en utrolig god venn og tur-kamerat, med masse energi og livsglede. Han er med på alt av aktivitet; skitur, joggetur, sykkeltur og fottur, og er leken og lærevillig. Han knytter sterke bånd til eieren/familien sin og er sosial og kjærlig med dem. Han er rolig og behagelig innendørs, og er vant til at lek og moro foregår ute. Han er vant til friluftsliv og er fin å ha med både i telt og bobil. Pondus er ikke brukt som jakthund, men han er skuddtrent og har vært med på rype/reinsdyrjakt som turkamerat. Har trent litt søksarbeid som unghund.

Pondus er vant til å være alene hjemme på dagtid hverdager. Han er en veldig rolig, kosete og behagelig hund å ha i hus.
Favorittleken er kong med tau som man kan kaste og ha drakamp med. Vi har trent en del hverdagslydighet for å aktivisere han, og særlig apportering liker han godt. Han er veldig lærevillig og det er veldig kjekt å trene med han.

Når pondus møter nye mennesker trenger han litt tid på å få snuse og finne ut at de ikke er farlige før de prøver å klappe han, og liker ikke at folk kommer brått på. Men det er kanskje bare snakk om noen sekunder snusing før de er «godkjent». Når man har vunnet hans tillit har man en bestevenn for livet. Det er ikke noe vondt i Pondus, han er bare en litt usikker kar som trenger forståelse og omsorg.

Pondus er litt redd for ørene og halen sin, og små barn med uforutsigbar atferd gjør han derfor nervøs. Eier lar han derfor ikke hilse på ukjente barn (eller voksne) på tur. Men barn som han kjenner går som regel bra og han omgås nevøer av eier på 10 og 13 år, og også barn som bor på en kennel han har vært på fra han var valp på 5 og 8 år.

Det som er viktig er at han får tid til å føle seg trygg. Vi tenker at Pondus kan bo i et hjem med større barn som er vant til hund og respekterer han. men kanskje ikke et hjem der det er mye besøk av ukjente barn. Han er veldig lojal og snill med alle han kjenner, det er fremmede han er vàr på. Så han ønsker helst et litt rolig hjem innendørs men som er aktiv utendørs og som har sin kjerne av folk han kan få bli kjent med i sitt tempo.

Pondus går ikke overens med andre hannhunder. Med tisper går det stort sett bra og eier tror han fint kan bo sammen med en tipse. Han trives i bil.

Pondus har trent litt hverdagslydighet og kan de vanligste kommandoene: sitt, ligg, dekk, stå, bli, apport, søk, på plass, gå bak, vent, versågod.

Pondus er chippet og vaksinert og registert i NKK.

Pondus sitt drømmehjem er hos en enslig eller et par med hundeerfaring, men uten små barn, som liker å være ute og nyte det friluftslivet har å by på. Gjerne landlige omgivelser. Dagtid kan eierne gjerne være på jobb, men når de kommer hjem vet Pondus at han får tur og kos og stell, og får ligge foran peisen og snorke mens eierne slapper av på kveldene.

Pondus er til fjernomplassering via Solplassen, det vil si at han bor hos sin eier frem til han blir omplassert.

Dersom du tror du kan tilby Pondus et godt hjem, ta kontakt med Solplassen v/Maria tlf. 95767769
Eller send en epost til solplassenhundeomplassering@gmail.com og fortell om deg selv og din erfaring med hund. Merk eposten “Pondus”.

Arkiv

  • 2017 (33)
  • 2016 (58)
  • 2015 (83)
  • 2014 (75)
  • 2013 (86)

Følg Oss På Facebook!

Kalender

november 2017
M T O T F L S
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930