Historien om Solplassen

Historien om Solplassen:

Marianne Øyen arbeidet for Dyrebeskyttelsen og var en av pådriverne da Foreningen for Hundeomplassering ble startet i 2000. Marianne hadde gjennom sitt 11-årige arbeid i FOD (hvorav 1 år i styret) sett at det var nesten alltid de yngre hundene som folk ønsket å overta. De gamle ble sittende igjen uten at noen så i deres retning. Hun bestemte seg for å bruke morsarven sin på det som lå hennes hjerte nærmest; de gamle hundene.

Det var en eldre dame og hennes voksne døtre som eide den gamle, falleferdige husmannsplassen på Vinterbro i Akershus, som i dag er kjent som Solplassen. Damene ønsket at eiendommen skulle brukes til å hjelpe dyr i nød. Dyrebeskyttelsen takket nei til å kjøpe stedet, og da dristet Marianne seg til å spørre om å få kjøpe det med tanke på sitt prosjekt. Det ville bli en kjempejobb å sette husmannsplassen i beboelig stand, men det var så mange muligheter knyttet til stedet. Beliggenheten var fantastisk, det ligger idyllisk til i skogkanten omkranset av store åpne jorder. Heldigvis var dette formålet i tråd med de intensjonene eierne hadde med stedet.

Så startet arbeidet med å sette stedet i stand og for å få rivnings- oppstarts- og byggetillatelse og andre nødvendige godkjenninger på plass. Blant annet måtte stedet godkjennes etter forskriften om hundepensjonat. Marianne ville skape et hjem der hundene kunne leve fritt, og ikke et sted som bar preg av å være en oppbevaringsplass i form av bur og trange innhegninger.

soolpl-jpg
Ozzy, Snehvit, Bambo og Thor nyter livet på Solplassen

I dag har Solplassen blitt hundenes eget paradis!

Den tidligere husmannsplassen er i dag fylt med gamle hunder og noen yngre som nyter livet.

Solplassen drives i dag som en veldedig organisasjon, vi får ingen offentlig støtte. Driften baserer seg på våre lønnsinntekter, omplasseringsgebyr samt gaver vi får av Solplassens venner. Ved siden av Marianne Øyen som bor på stedet, er driften helt avhengig av frivillige «hundekosere» som går vakter og stiller opp som fosterhjem i en overgangsfase.

På Solplassen er det godt å være hund, livet nytes i sofaene, i hundekurvene, i sengen, på gåturer, eller med løp og lek ute på de store inngjerdede jordene. Eller rett og slett ligger de langflate på terrassen på varme soldager og kose seg. Vi har også dyktige veterinærer som regelmessig følger opp ”hjertebarna våre”.

soolpladn-jpg
Solplassen er der for hundene alle årstider. Hundenes lille paradis