Mita

Mita er en Chinese Crested Powder Puff tispe som akkurat har fylt 4 år.

Mita er en søt og pratsom jente. Hun lager lyder når hun vil ha oppmerksomhet som kos, tygepinne på kvelden eller hun vil leke. Hun er lydhør og villig til å lære. Veldig glad i mat så lett å bestikke med godbiter. Hun er kvikk og spretten, liker å løpe, snuse, jage blader, fugler osv. Hun er litt barnslig.

Mita er vokst opp med to andre hunder men det har hele tiden vært et vanskelig forhold mellom hun og spesielt en annen tispe i flokken. Dette har etter hvert blitt en stor påkjenning og man tror at Mita vil trives bedre i et annet hjem enten som enehund eller sammen med en flokk hun går godt overens med.

Hun har fått god oppdragelse, har gått flere lydighetskurs + bronsemerke kurs og agillity. Det virker som hun synes det er spesielt gøy med Agility. Hun fungerer alltid mye bedre når det bare er henne enn når hun er sammen med flokken. Eier har vært mest opptatt av å ha en familiehund som kan oppføre seg pent i hverdagen og det kan hun.

Hun reagerer ofte negativt i møte med andre hunder. Men føler ikke at hun er aggresiv, men bjeffer mye. Hvis man snur å går sammen med den vi møter gir det seg ganske raskt. Det skjer som oftes ifølge med flokken vår. Enklere å håndtere/jobbe med det når hun er alene. Men det er ikke noe problem å gå tur sammen med andre hunder.

Hun kan være usikker på fremmede, kan hoppe frem å bjeffe hvis de kommer brått på. Jeg har trent mye på hilsing på alle skolebarna som går forbi her, hun hilser og tar i mot godbiter fra de, men kan skvette til og bjeffe ved brå bevegelser.

Mita kan fint være hjemme hele arbeidsdager, men har jo alltid to andre hunder sammen med seg så litt tilvenning om hun blir helt alene må nok påregnes, men vi tror ikke det skal være noe problem. Bilkjøring er heller ikke noe problem.

Mita er ganske lydhør og lydig, men kan trekke litt i båndet. Jager gjerne katter og girer seg litt opp når hun kjenner lukten av de på avstand. Når vi går tur i skogen eller på fjellet å ikke møter andre hunder er hun bare søt og grei.

Hun kommer på innkalling hvis det ikke er mye forstyrrelser rundt henne her i hjemmeområdet. Hun har stort sett langline på, da eier liker å ha kontroll når hun går tur med tre hunder.

Mita har fjernet 5 tenner og bør ha oppfølging ift. tannhelse. Eller er hun frisk som vi vet om.

Hun er chippet og reg i NKK. Vi har fulgt opp alle vaksiner og gir markkur 1-2 ganger i året.

Det viktigste er at Mita kommer til noen som ikke har små barn eller andre hunder. Tenker at hun kan fungere fint både i leilighet eller hus. Kan kanskje fungere i et hus med større barn/tenåringsbarn. Mita er av en allergivennlig rase, dvs, hun røyter ikke og pelsen må klippes, så dette kan være en mulighet for de med allergi, men som med alt allergi bør man være sikre på at man tåler akkurat denne hunden før man får den i hus da folk kan reagere på ulike ting.

Håper at de som får henne kan gå på lydighetstrening eller drive med litt agility, så de blir kjent med henne. Hun er en veldig søt hund med mye personlighet. Det er viktig at hun kommer til noen som vil ha henne med seg på ting, for hun liker å være med flokken sin. Hun liker å ligge i sofaen og gjerne i nærheten av eier. De nye eierne må også følge opp vaksiner, tenner og lære seg pelsstell. Hun er grei å gre/stelle og klippe klør på. Kan være litt hårsår så det må man ta hensyn til men ikke noe problem. Eier har jobbet som hundefrisør og er behjelpelig til å lære opp og hjelpe ny eier med dette. Eier ønsker å ha litt kontakt med nye eiere videre for å vite hvordan det går med Mita.

Det aller viktigste er at hun kommer til noen som er glad i henne og ser på henne som et familiemedlem og bare vil henne vel.

Tror du at du kan tilby Mita et godt og varig hjem? Ta kontakt med Solplassen v/Maria på tlf. 95767769 eller send en epost til solplassenhundeomplassering@gmail.com og merk eposten med «Mita».

Mita er til fjernomplassering via Solplassen, dvs. at hun bor hos eier frem til hun blir omplassert. Mita befinner seg i Røyken (nær Asker/Drammen)

Arkiv

  • 2017 (33)
  • 2016 (58)
  • 2015 (83)
  • 2014 (75)
  • 2013 (86)

Følg Oss På Facebook!

Kalender

november 2017
M T O T F L S
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930