Julegrøt

observatoren-lukas

 

 

 

 

 

Det skulle bli en lang dag på Solplassen denne onsdagen. Først skulle mutter’n og jeg ha vakt og passe på Solplassenvofsene hele dagen, så skulle det være grøtfest for alle «hundekoser’ne» på kvelden. Dette er en av mine favorittdager på Solplassen, da blir det alltid mye godis på oss vofsene. Da vi kom frem ble vi som vanlig møtt av en haug med logrende, bjeffende og glade potevenner og et grisevær som ikke minte noe særlig om jul. Alle de vanlige, pluss en ny liten dame som nettop var ankommet. En lurvete liten teddybjørndame som het Lilly. Hun var kjempesøt, jeg tror nesten mutter’n ble like forelsket som meg. Jeg prøvde å være på mitt mest sjarmerende, men da ble frøknen litt redd, for jeg kan bli litt for tøff når jeg skal kjekke meg. Hun pep og nappet etter meg. Men mutter’n ble godtatt og Lilly satt på fanget hennes nesten hele dagen. Hun snakket til og med om å ta henne med hjem – nei, vet du hva – der går grensen, så søt var hun vel ikke.

Utpå ettermiddagen toget grøtfestkomiteen inn med Anne Barbro i spissen, her skulle det bli fest. For at jeg og de faste beboerene som var der ikke bare skulle gå iveien, fikk vi litt ekstra godis i matskålene. Så benket vi oss rundt bordet i gamlestua, der er det så koselig. Det var femten hundekosere og ca like mange vofser. Jeg syns det var litt lite grøt til oss vofsene iår så et par av oss, deriblant jeg forsynte oss selv av tallerknene på bordet – ikke populært. Som vanlig, ble vi tilgitt, vi er jo så søte.

Godgutten Matthew ble sliten utover kvelden, han orket ikke mer godis, og da er Matthew sliten, da. Men vi andre orket, det som er så fint med hundekosere er, ved siden av at de er gode til å kose, de har alltid godis i lomma. Jeg tror absolutt jeg fikk min del. Jeg var så heldig å sitte ved siden av mannen som fikk mandelen i grøten. Han vant en fin vofsekreasjon av marsipan laget av en ordentlig konditor. Og jeg fikk all godisen han hadde i lomma. Da vi gikk fikk alle hundekoser’ne en vinflaske hver i julegave, og vi vofsene fikk en stor pose med vofsegodis som Ida hadde laget til oss. Marianne takket alle for insatsen for Solplassen i året vi snart går ut av.

«Observatøren» ønsker alle en god jul, og et godt nytt år! Hilsen Lukas

img_20161221_211516_resizedimg_20161221_211915_resized