Solplassenhundene.

Alle hundene som er representert på siden er dyr som trenger et nytt, godt, varig hjem!

Hvilke hunder som er til omplassering finner du ved å holde piltasten over “Hunder til Omplassering”, her får du mer informasjon om hver hund. Historie og generell informasjon til de nydelige hundene våres er beskrevet over bildene.

Antall hunder som avlives i Norge, øker hele tiden. Ved å velge en omplasseringshund redder du et liv, og du hjelper oss og redde en neste hund. Når du velger en omplasseringshund er du også sikker på at du ikke støtter useriøs hundeavl og oppdrettere som driver valpefabrikker kun for profitt. Hjelp oss å hjelpe!

Hvis du ønsker å overta en hund fra Solplassen eller ønsker mer informasjon må du kontakte oss på telefon. Kontakt detaljer finner du her.

 

Kan du bruke Solplassenhunden i avl?

Ingen dyr som omplasseres via oss skal brukes i avl (tilfeldig eller planlagt).

Vi som vier livene våres til å jobbe med omplassering av hunder, ser det overveldende problemet overpopulasjon av hunder har blitt. Årsaken er rett og slett av for mange hunder! Omplasseringshjemmene omkring i Norge + steder som Finn.no er overfylt med hunder som trenger nye hjem.

Derfor er også de fleste hundene fra Solplassen kastrerte og steriliserte.

Hundeoppdrett skal bare gjøres av folk som kan det, folk som har en seriøs interesse og utdannelse innen hund for å avle friske, sunne og mentalt sunne hunder. Oppdrett og avl er oppdretters jobb.

Hundene vi omplasserer skal ikke benyttes i avl, alle må skrive en kontrakt ved adopsjon, hvor de godtar dette.

 

Omplasseringshunden

Mange tror kanskje at omplasseringshunder er individer som har hatt en tøff oppvekst og vært utsatt for både mishandling og vanskjøtsel, at de er har store adferdsproblemer og er aggressive. Dette er snarere unntaket enn regelen. Hundene som omplasseres er gjerne fra hundeeiere som virkelig bryr seg om dyret sitt og ønsker å gi dem den beste muligheten i livet.

Den vanligste årsaken til at en hund omplasseres er:

–         Tidsklemma

–         Dødsfall

–         Skolegang

–         Flytting

–         Arbeidsledighet

–         Skillsmisse

–         Allergier

–         eller rett og slett valg av feil rase/type hund.

De fleste hundene som kommer hit til oss kommer fra gode hjem, enten direkte fra eier eller oppdretter. Men også veterinærer kontakter oss fordi de har fått inn voksne men friske hunder til avlivning. Det er heller ikke uvanlig at Dyrevernet eller Mattilsynet tar kontakt med oss angående hunder de har beslaglagt av forskjellige grunner.

Hunden som kommer til Solplassen er i alle livets faser, fra ung valp til senior. De unge hundene blir som regel omplassert raskt, og selv om det ofte tar lengre tid med de eldre er dem mange av dem som finner nye hjem. Hver hund vi tar inn på Solplassen får bo her så lenge den måtte trenge.

PicMonkey bfbf

 

Arkiv

  • 2015 (54)
  • 2014 (75)
  • 2013 (88)

Følg Oss På Facebook!

Kalender

November 2015
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30