Med Hjerte for Hunder på Rømmen

I går hadde vi besøk av Liza, Nina og Ulf som står bak facebooksiden «Med Hjerte for Hunder på Rømmen» 😀 Kjempe trivelige, og kunnskapsrike mennesker. «Med Hjerte for Hunder på Rømmen» er en frivillig gruppe med formål å hjelpe til når hunder er på rømmen eller hunder blir funnet uten eier.

Aktivitet i sosiale medier ved å dele/spre informasjon har utviklet seg til å bli et vesentlig virkemiddel i arbeidet med å gjenforene hund og eier. Via sosiale mediers informasjonsdeling til en stadig økende krets, vil en hund på rømmen raskere kunne bli observert og lokalisert, noe som er et viktig bidrag til vellykkede gjenforeninger.

SONY DSC
Ulf, Nina, og Liza med Troy, Theo og Thor

Når en hund forsvinner er all innsats er viktig, facebookgruppen organiserer søk, lager plakater, informerer og engasjerer folk til å bli med ut og lete. Å få hjelp fra «Med Hjerte for Hunder på Rømmen» når hunden har stukket av kan være avgjørende for om hunden kommer tilbake igjen.

Hva skal du gjøre hvis hunden din forsvinner(tekst fra facebooksiden til «Med Hjerte for Hunder på Rømmen»)? 

Noen viktige første gjøremål finnes her:

 • Gjennomfør en grundig sjekk av nærområdet.
 • Kontakt relevante lokale instanser; Politi, Falck /Viking, veterinær, omplasseringssteder og Taxi (samt NSB hvis aktuelt) for å høre om de vet om noen funnet/eierløs hund samtidig som de blir gjort oppmerksom på at det er en hund er på rømmen.
 • Pass på å ha detaljert informasjon om hunden tilgjengelig:
  • Bilde og evt særlige kjennetegn
  • Rase på hunden
  • Navn på hunden
  • Alder, kjønn og vekt
  • Stedet hvor hunden forsvant og hvor den bor, så presist som mulig (by/kommune)
  • Om hunden har chip
  • Navn og tlf.nr til eier

Du finner mer informasjon på facebooksiden 🙂 Dugnadsånden er viktig i slike saker, så bli med i gruppen og hjelp til å lete, dele og informere når hunder i ditt nærområde forsvinner fra sin eier.

SONY DSC
Her er det godis til store og små

Vi på Solplassen har selv nytt godt av kunnskapen deres, de er utrolig ressurssterke og stiller opp til alle døgnets tider, og derfor ønsker vi at alle dere skal vite om at disse flotte menneskene finnes og står klare til å hjelpe når det trengs.

«Med Hjerte for Hunder på Rømmen» er en gruppe basert på frivillig innsats, de får ingen betaling for innsatsen de gjør for å gjenforene eier og hund. De har siden sin oppstart høsten 2013 over 500 løste saker.

Jeg håper med denne bloggen at flere kan få øynene opp for den fantastiske jobben disse menneskene gjør, tusen takk for at dere er til!

SONY DSC
Tripp, trapp, tresko. Theo, Kishi og Dotti koser seg