Grøtfest!

Observatøren Lukas

 

 

 

 

 

Jeg er en heldig vofse. Fordi jeg er en selvutnevt observatør får jeg være med på alt som skjer. Denne dagen skulle det være grøtfest for alle hundekoserene. Det fortjener de for de er kjempegode til å kose. Det ble en lang dag, for mutter’n og jeg skulle ha ordinær vakt hele dagen og grøtfest på kvelden. Det var en særdeles grå og trist dag, ikke mye julestemning. Tåka hang over jordene, og det var holke på tunet. Det var bare jeg som ville være med å gå turer på storjordet, de andre stakk så vidt de pelskledde hodene ut av døren og luntet inn igjen, pingler.

Det ble allikevel en begivenhetsrik dag. Først kom det to fra VG som skulle lage en julereportasje fra Solplassen. De tok masse bilder av meg og de andre vofsene, og så snakket de med Marianne og mutter’n. De trodde at det skulle komme på trykk før jul, så det er bare å følge med. Vi fikk bare slappet av litegranne før det rant inn med glade festarrangører med store bæreposer. Fire damer med Anne Barbro i spissen skulle pynte til fest, og røre i den store grøtgryta. Og tenke seg til, hadde de ikke med litt godis til oss vofsene også, gitt. Nå var det i hvert fall ingen som ville gå ut, ikke jeg heller. Her var det godt å være. Nå når det er jul må vi Solplassenhunder, som har det så godt, tenke litt ekstra på alle de hundene som ikke har det like godt som oss.

Etter hvert kom det flere mennesker og flere hunder, ca 15 stykker, tenker jeg at vi var. Filmteamet, som begynner å bli en del av Solplassenfamilien, var også tilstede og filmet. I en er hver julegrøt skal det alltid være en mandel, det var det også her. Marianne J plukket den ut av sin grøttallerken og fikk en fin premie, blomst og masse hundegodis. Siden Marianne vant fikk Julie og Baby lov til å komme opp på bordet og spise resten av grøten hennes. Som seg hør og bør før jul var det også gaver. Alle hundekoserene fikk en flaske vin og Marianne fikk en labbevasker. Det kan hun trenge når hun skal vaske 32 labber, og mutter’n åkker seg over mine fire, når det er sølete ute. Jeg ble utnevnt til årets grøthund, det var nok fordi jeg var så flink til å spise opp alle restene etter at menneskene hadde spist.

Det ble sent på kvelden før vi begav oss hjemover i tåka, etter denne hyggelige førjulskvelden på Solplassen.

Lukas ønsker alle sine vofsevenner og alle andre en riktig god jul!

IMG_20151218_164424