Dino

Dino omplasseres til aktive eiere med hundeerfaring. 

Dino (ca. 5 år gammel) er en fantastisk flott blandingshund på ca. 28kg. Han har ukjent opphav og en god mix av flere raser, mulig labrador, schæfer med flere – med kort, lysebrun nesten litt rødlig pels som er veldig lys nesten hvit på magen. Ørene er litt oppstående men foldet på midten.

Han elsker kos, tur og trening. Han er en aktiv type som trenger både godt med mosjon og også noe «hjernetrim» som trening av lydighet, triks, spor el.l. Han er ganske lydig, og går godt overens med de fleste hunder. Han går greit med barn, men kan være ganske så voldsom/uforsiktig i lek og oppfører seg som en stor valp og passer derfor ikke for de minste barna.

Dino er lydig og enkel å ha med å gjøre dersom man belønner det man vil ha og har noen enkle rammer i hverdagen. Han er veldig glad i kos, men det er viktig å ikke kose for lenge fordi han stresse seg opp av mye kos. Derfor er det lurt å be ham om legge seg i senga si når man har kost ferdig, slik at han får hjelp til å finne ro. Han får panikk ved tvang i kloklipp, men så lenge man tar seg tid og jobber belønnings-basert så er han helt avslappet og tillitsfull. Dino ble mishandlet når han var valp, men dette er ikke noe man kan merke mye til da han er svært tillittsfull og hengiven. Det eneste man kan merke er at han trenger hjelp til å holde stresset nede, f.eks ved å si sitt hver gang han girer seg opp, samt gi ham nok aktivitet. 

Dino elsker bilkjøring. Han kan takler helt greit å være alene hjemme. Han går relativt pent i bånd og kommer stort sett på innkalling. Han har en god nese og har vilt-interesse og bør derfor holdes i bånd i områder med fugl og annet vilt inntil ny eier har fått trent enda mer innkalling i disse situasjonene. 

I korte trekk: Dino er kosete, livsglad og livlig. Han trenger hjernetrim og mosjon, kombinert med litt rammer/ro-trening slik at han ikke stresser seg opp. Dino omplasseres til folk som har tidligere hundeerfaring og som ønsker seg en sprek treningskompis. 

Dino bor hjemme hos sin eier i Stjørdal frem til han finner et nytt hjem og kan besøkes der. Dersom du tror du kan tilby Dino et godt hjem kan du kontakte oss og gi oss informasjon om deg selv i en e-post merket «Dino» til: solplassenhundeomplassering@gmail.com – evt. kan du sende en sms til solplassens frivillig Maria tlf. 95767769 med litt informasjon om deg selv så vil hun ringe deg opp.