Adopsjon

dette-krever-vi

Vil du ha en hund fra oss?

Vi er svært nøye med hvem som får overta hund fra oss. Det er viktig at de aktuelle forstår at å anskaffe seg hund er et ansvar man påtar seg for de neste 10-15 årene. Hunden blir ikke solgt med mindre vi er overbevist om at den får det best tenkelige hjemmet, at den blir viktig del av sin nye familie, får masse kos og kjærlighet, tilstrekkelig mosjon og riktig stell.

Ingen hunder omplasseres uten at partene har møttes på forhånd. Vi gjør vårt beste for å være helt sikre på at eieren vi velger til våre hunder er den beste for denne hunden.

Ta kontakt med oss pr telefon eller mail. Fortell oss om deg selv, om hvordan erfaring du har med hund fra tidligere og om hva du kan tilby hunden. Kontakt detaljer finner du her.

Dette krever vi av deg som ønsker å overta en hund fra oss:

 • At du tar godt vare på hunden og behandler den som et familiemedlem
 • At du forstår at hunden ikke er en veskehund eller kosebamse
 • At du sørger for at hunden får et aktivt liv med den fysiske og psykiske stimuleringen den behøver.
 • At du holder jevnlig kontakt med oss og informerer om hundens utvikling og helse
 • At du tar kontakt om det oppstår problemer i hundeholdet
 • At du forsikrer hunden med veterinær forsikring

Alle hundene som omplasseres fra oss:

 • Er fulgt opp med vaksiner.  Helsebok eller pass følger alltid med.
 • Får med kjøpeavtale.
 • Er som oftest idmerket.
 • Får med hundemat som de er vandt til.
 • Får også med seg litt diverse som er kjent for hunden som et teppe, leker, tyggebein og lignende.

Omplasseringsgebyr.

Alle hundene våres omplasseres mot et omplasserings gebyr. Vi er helt avhengige av omplasserings gebyret fordi Solplassen drives fra egen lomme og innsats. Solplassen legger mye vekt på de gamle hundene i sin drift og omplasserings gebyret vil variere avhengig av en rekke faktorer som vi vurderer fortløpende. Vi bruker mye tid og ressurser på våre hunder, vi omplasserer aldri hunden før vi vet at den er frisk, eller får de medisinene den trenger for å leve et godt liv. Faktorer som adferd, helse, alder veier høyt når vi skal sette en sum på hunden.

Vil du vite hva det eksakte omplasseringsgebyret på en hund er må du kontakte på email eller telefon.

nsker-du-en-hund-fra-oss

Solplassenhundene.

Alle hundene som er representert på siden er dyr som trenger et nytt, godt, varig hjem!

Hvilke hunder som er til omplassering finner du ved å holde piltasten over «Hunder til Omplassering», her får du mer informasjon om hver hund. Historie og generell informasjon til de nydelige hundene våres er beskrevet over bildene.

Antall hunder som avlives i Norge, øker hele tiden. Ved å velge en omplasseringshund redder du et liv, og du hjelper oss og redde en neste hund. Når du velger en omplasseringshund er du også sikker på at du ikke støtter useriøs hundeavl og oppdrettere som driver valpefabrikker kun for profitt. Hjelp oss å hjelpe!

Hvis du ønsker å overta en hund fra Solplassen eller ønsker mer informasjon må du kontakte oss på telefon. Kontakt detaljer finner du her.

Kan du bruke Solplassenhunden i avl?

Ingen dyr som omplasseres via oss skal brukes i avl (tilfeldig eller planlagt).

Vi som vier livene våres til å jobbe med omplassering av hunder, ser det overveldende problemet overpopulasjon av hunder har blitt. Årsaken er rett og slett av for mange hunder! Omplasseringshjemmene omkring i Norge + steder som Finn.no er overfylt med hunder som trenger nye hjem.

Derfor er også de fleste hundene fra Solplassen kastrerte og steriliserte.

Hundeoppdrett skal bare gjøres av folk som kan det, folk som har en seriøs interesse og utdannelse innen hund for å avle friske, sunne og mentalt sunne hunder. Oppdrett og avl er oppdretters jobb.

Hundene vi omplasserer skal ikke benyttes i avl, alle må skrive en kontrakt ved adopsjon, hvor de godtar dette.

Omplasseringshunden

Mange tror kanskje at omplasseringshunder er individer som har hatt en tøff oppvekst og vært utsatt for både mishandling og vanskjøtsel, at de er har store adferdsproblemer og er aggressive. Dette er snarere unntaket enn regelen. Hundene som omplasseres er gjerne fra hundeeiere som virkelig bryr seg om dyret sitt og ønsker å gi dem den beste muligheten i livet.

Den vanligste årsaken til at en hund omplasseres er:

–         Tidsklemma

–         Dødsfall

–         Skolegang

–         Flytting

–         Arbeidsledighet

–         Skillsmisse

–         Allergier

– Barn

–         eller rett og slett valg av feil rase/type hund.

De fleste hundene som kommer hit til oss kommer fra gode hjem, enten direkte fra eier eller oppdretter. Men også veterinærer kontakter oss fordi de har fått inn voksne men friske hunder til avlivning. Det er heller ikke uvanlig at Dyrevernet eller Mattilsynet tar kontakt med oss angående hunder de har beslaglagt av forskjellige grunner.

Hunden som kommer til Solplassen er i alle livets faser, fra ung valp til senior. De unge hundene blir som regel omplassert raskt, og selv om det ofte tar lengre tid med de eldre er dem mange av dem som finner nye hjem. Hver hund vi tar inn på Solplassen får bo her så lenge den måtte trenge.