Julegrøt

 

 

 

 

Noe av det hyggeligste jeg vet er når det er julegrøt for de frivillige på Solplassen. Det er mørkt og plassen er pyntet med masse lys, riktig så stemningsfult er det. Mutter’n og jeg kom litt tidlig for å unngå køen gjennom byen. Da var arrangementkomiteen, ved Anne-Lovise, Brit og Susanne, godt igang med å ordne og koke grøt. Heldigvis for meg var det kommet en del av de kule vofsene allerede, og hjelpe seg og meg, her var det visst en som nettopp hadde hatt løpetid. Jeg fikk en del kjeft av mutter’n for at jeg plaget henne hele kvelden, men hva skal en stakkars vofsegutt gjøre med all denne godlukten. Kastrert, jeg, det vet jeg ingenting om.

De flinke damene bar grøt, gløgg, kaffe, kaker og allverdens godsaker fra hundehuset og ned i gamlehytta, hvor vi skulle spise, der er det så koselig. Det var ca 20-25 mennesker og nesten like mange av oss vofsene. Vi er ikke så lett å telle, da noen av oss sjelden står stille. Særlig jeg, da, jeg har veldig mye å gjøre hele tiden. Det var helt fullt i hytta både rundt bordene og på gulvet. Jeg prøvde å ta den eneste ledige stolen rudt spisebordet, jeg er tross alt observatør og må ha oversikten. Jeg ble høflig henvist til gulvet, makan!! Grøten inneholdt visstnok en mandel, og den som fikk den vant en stor flaske med godis oppi, hadde jeg bare visst det, skulle jeg gjort større anstrengelser for å kapre en tallerken med grøt. Vera fikk mandelen og flasken, grattis. Så var det kaffe og og kaker. Jeg hadde nå klart å komme meg opp på benken mellom mutter’n og Ellie, og i kaoset med kakefat, kaffekanner og annet klarte jeg å stjele hele kakestykket til mutter’n, 1-0 til meg. Hun kaller meg Trollungen, ikke skjønner jeg hvorfor. Innimellom ble alle vi vofsene sendt ut for å kjøle oss ned, og for å tisse litt. Marianne takket alle hundekoserne for et fint år på Solplassen og sa at minst 80 nye hjertebarn fra Solplassen og fjernomplassering har fått nye hjem rundt om i landet iår, ikke verst det vel. Ingunn, som var produsent for tv-serien om Solplassen fortalte at serien hadde ha rekordstort seertall for TV-Norge, heia oss.

Det begynte å bli sent og alle dro hjem hvert til sitt i desembernatten, med seg hadde de en gave fra Solplassen både til mennesker og dyr, som takk for innsatsen.
Takk for et fint år fra Lukas.